Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2023

Gösterim: 61

Üniversitemizde “Uluslararası TIEM 2023” Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz ev sahipliğinde bu yıl 8.si düzenlenen “Telecommunications, Informatics, Energy and Management” uluslararası konferansı, TIEM 2023 adıyla, Bayburt Üniversitesi, University of Telecommunications and Post (Bulgaristan) ve Universiti Putra Malaysia (Malezya) paydaşlığında 1-3 Aralık 2023 tarihlerinde hibrit olarak gerçekleştirildi. 

Konferansın açılışına Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Telecommunications and Post Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Radi Dimitrov, Putra Malaysia Üniversitesi Nanobilim ve Nanoteknoloji Müdürü Prof. Dr. Mohd Nizar Hamidon, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı. 

Üniversitemiz adına TIEM 2023’ün Konferans Başkanlığını yürüten ve konferansın açılış konuşmasını yapan öğretim üyemiz Doç. Dr. Selahattin Koşunalp, Üniversitemizin yakın bir zamanda kurulmasına rağmen uluslararası etkinlik düzenleme konusundaki vizyonunu vurguladı. Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alpaslan Serel de partner üniversite temsilcilerine plaket takdiminde bulundu. 

Açılış konuşmalarından sonra, konferansın 4 ana temasına uygun davetli konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Mohd Nizar Hamidon (Universiti Putra Malaysia, Malezya) Enerji temasında, Prof. Dr. Ali Emre Pusane (Boğaziçi Üniversitesi) Haberleşme temasında, Prof. Dr. Paul Mitchell (York Üniversitesi, İngiltere) Bilişim temasında ve Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin (Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi) Yönetim temasında verimli sunumlar paylaştılar. Öğleden sonra programa yüz yüze ve çevrim içi oturumlarla Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda devam edildi. 

Konferansın ikinci gününe Bulgaristan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Guenka Petrova’nın yükseköğretim alanında Avrupa’da yaşanan gelişmeleri ele alan davetli konuşması ile devam edildi. Tüm gün süren oturumlarda konferansın 4 ana temasına uygun sunumlar gerçekleştirildi. Konferansın 3. günü çevrim içi oturumlarla tamamlandı ve konferansta yaklaşık 100 bildiri sunulmuş oldu.


Fotoğraflar