Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2024

Gösterim: 50

Üniversitemizde "Mehmet Akif Ersoy’da İstiklal ve İstikbal Fikri" Konulu Seminer Düzenlendi

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 103. yıl dönümüne ithafen “Mehmet Akif Ersoy’da İstiklal ve İstikbal Fikri“ konulu seminer düzenlendi. 

Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete’nin yanı sıra akademik ve idari personelimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Dayanç’ın davetli konuşmacı olduğu programda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken hissettiği duygular ve Marşın milli benliğimizdeki yeri ele alındı. Prof. Dr. Muharrem Dayanç konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy’un hayatından ve eserlerinden bahsetti. Dayanç, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme alırken beslendiği istiklal ve istikbal fikirlerine dikkat çekti. 

Seminer, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. Seminer sonunda Prof. Dr. Muharrem Dayanç’a Bandırma Kaymakamımız ve Rektörümüz tarafından teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.


Fotoğraflar