Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2023

Gösterim: 45

Üniversitemizde “Farklı Yönleriyle Filistin’de Yaşananlar” Temalı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda “Farklı Yönleriyle Filistin’de Yaşananlar” temalı konferans düzenlendi. Konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Ahmet Faruk Asa’nın konuk olduğu programda, Filistin meselesinin farklı boyutları konuşuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in katılım gösterdiği programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreter Vekilimiz Faruk Küçük, idari yöneticilerimiz, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlar da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Araştırmacı-Yazar Ahmet Faruk Asa, Filistin meselesinin anlaşılması için tarihi sürecin çok iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. İsrail’in Filistin’i nasıl böldüğünü ve bunun etkilerini anlatan Asa, İsrail’in “vadedilmiş topraklar”a ulaşmaya çalıştığını vurguladı. Hristiyan siyonizminin Yahudilere verdiği desteğin arkasındaki dini motivasyon bilinmeden bugün yaşananları izah etmenin güç olduğunu dile getiren araştırmacı-yazar, Filistin meselesinin hem Gazze hem bölge hem de dünyadaki izlenimleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Program, soru cevap bölümü ile sona erdi.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Araştırmacı-Yazar Ahmet Faruk Asa’ya günün anısına hediye ve plaket takdiminde bulundu


Fotoğraflar