Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2023

Gösterim: 58

Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Kapsamında Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirildi

Üniversitemizde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Saatler 09.05’i gösterdiğinde Rektörlük önünde Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri daha sonra Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda “Atatürk’ün Hastalığı ve Vefatı” konferansıyla devam etti. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Mehmet Karayaman’ın konuşmacı olduğu konferansta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hastalığını, son zamanlarını ve vefatını anlattığı sunum, dinleyenlerden büyük beğeni topladı. Konferansa Genel Sekreter Vekilimiz Faruk Küçük, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü dolayısıyla yapılan etkinlikler, öğrenci topluluklarımızın müzik dinletisi ve tiyatro gösterisi ile devam etti. Duygu dolu anların yaşandığı tiyatro gösterisi, izleyenlerden büyük beğeni aldı.
Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerimizin de anma günü etkinlikleri kapsamında hazırladığı resim sergisi gösterime sunuldu. 
Gün boyunca süren anma etkinlikleri, film gösterimi ile son buldu. Atatürkçü Düşünce Topluluğumuz tarafından Öğrenci Yaşam Merkezi Gri Salon’da “Veda” adlı film gösterimi gerçekleştirildi.


Fotoğraflar