Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2023

Gösterim: 60

ÜNİVERSİTEMİZDEN KARAR

Terörün çirkin yüzünü maalesef bir kez daha gördüğümüz ve terör örgütlerinin son çırpınışları olmasını umut ettiğimiz, pençe-kilit harekatı bölgesinde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi mensupları olarak terörün her türünü özellikle PKK’yı kınadığımızı, PKK’nın terörünü kayıtsız şartsız lanetlediğimizi ilan ediyoruz. Terörün uluslararası ve sözde yerel amillerinin kim olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda, işgalci İsrail’in Filistin genelinde ve Gazze’de gerçekleştirdiği işgal ve zulümlerin 7 Ekim’den bu yana sürekli artan saldırılarla bir katliama dönüştüğüne şahit oluyoruz. Abluka altında olan Gazze’de iki buçuk milyonu aşkın kardeşimiz, dünyanın en büyük açık hava hapishanesine alınmış durumdadır. Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan Tayeh'in İsrail tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu şehit edilmesi, İsrail barbarlığının zalimliğin de çok ötesinde olduğunu göstermiştir. Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı ilk andan itibaren her zaman mazlumun ve hassaten Filistinlilerin yanında olduğunu belirten Üniversitemiz, katliama karşı tepkilerini sürdürmektedir. İsrail’in Gazze halkına karşı uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılarını esefle kınadığımızı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak bu insanlık dramına son verilmeden, tüm yerleşkelerimizde eğlence içerikli etkinliklerimize ara verdiğimizi bildirmek istiyoruz. 

Bugün, eğlence programları yerine dayanışma ve bilinçlendirme etkinliklerine odaklanma zamanıdır. Tüm mazlumlar için bir duruş, bir ses olma vaktidir. Bu düşünce ve temennilerle tüm dünya halklarını mazlum Filistin halkının yanında yer almaya davet ediyoruz.


Fotoğraflar