Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2022

Gösterim: 124

Sosyal Hizmet Topluluğumuzca 3 Aralık Engelliler Günü Kapsamında "Koçum Babam Projesi" Etkinliği Gerçekleştirildi

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Sosyal Hizmet Bölüm Başkanım Doç. Dr. Recep Yılmaz gerçekleştirdi. “Koçum Babam Projesi” hakkında bilgi veren Yılmaz projenin öneminden bahsetti.

Program Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları’nın projede annelerin rolünden bahsettiği konuşması ile devam etti. Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ise konuşmasında engelli bireylerin yaşamlarında babaların rolünü ön plana çıkarmak için yapılan “Koçum Babam Projesi” hakkında detaylıca bilgi verdi. Program Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bolat ve engelli babası Mustafa Bolat’ın konuşmaları ile devam etti. Program sonunda katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Koçum Babam Projesi Nedir?

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonunca hazırlanan ve İçişleri Bakanlığınca desteklenen “Koçum Babam Projesi” ile babaların kendi çocuklarına Yaşam Koçluğu yapmaları amaçlanmaktadır, istekli babalar başta olmak üzere gruplar oluşturularak çeşitli sosyal faaliyetler gerçekleştirilip 40 saatlik teorik ve pratik eğitimler verilmektedir. Ayrıca “Koçum Babam Projesi” belgesel olarak da çekilmiş ve 13 bölüm TRT Avaz kanalında yayınlanmıştır.


Fotoğraflar