Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2024

Gösterim: 36

Rektörümüzden 6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin 1. Yıl Dönümü Anma Mesajı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen bu iki deprem Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Adana, Osmaniye, Malatya, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır ve Urfa’da etkisini göstermiş ve herkesi derinden üzmüştür.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler, ülkemizi derinden yaralamış; hafızalarda unutulmayacak izler bırakmıştır. 10 ilimizde yıkıma neden olan deprem, bir kez daha depremin kaçınılmaz olduğunu ancak alınan tedbirlerle acıların ve kayıpların azaltılabileceği gerçeğini hatırlatmıştır.

Devlet – Millet el ele vererek, büyük bir milli ve manevi şuurla ortaya çıkan dayanışma neticesinde Cumhurbaşkanımız ve tüm kurumların üstün çabaları ile kısa bir süre içerisinde bu felaketin yaralarını sarmada büyük Türk Milleti fevkalade gayret göstermiştir. 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak acı haberi öğrendiğimiz 6 Şubat tarihinden başlamak üzere Rektörlüğümüz koordinasyonunda birçok çalışmayı faaliyete geçirdik. Üniversitemiz yönetimi tarafından Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük deprem sonrası “Acil Durum Eylem Planı” hazırlandı. Hazırlanan eylem planı kapsamında afetzede öğrencilerimiz ve aileleri Üniversitemiz tarafından ayarlanan konaklama tesislerinde ücretsiz bir şekilde misafir edildi. Bandırma’dan yola çıkan arama kurtarma ekibimiz, afet bölgesinde AFAD ve UMKE ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışarak afetzede vatandaşlarımızın umudu oldular.  Üniversitemiz, deprem bölgesinde afetzede vatandaşlarımıza yönelik olarak düzenlenen “Bir Lokma da BANÜ’den” kampanyası ile bölgedeki sosyal sorumluluk faaliyetlerine hız kesmeden devam etti. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Bandırma Temsilciliğimiz koordinasyonunda, Hatay Reyhanlı’da yüz çadırlık çadır kent kuruldu. Bunun yanı sıra Üniversitemiz ve YEMTAR Makine iş birliği ile deprem bölgesindeki depremzedelere ulaştırılmak üzere soba üretimi gerçekleştirildi. Üniversitemiz tarafından ayrıca, deprem bölgesine yönelik olarak Hatay, Kahramanmaraş, Reyhanlı ve Elbistan'da 3 farklı destek projesi kapsamında; kitap kafe, köy okulu oyun atölyesi, çocuk kütüphanesi, yemek ve erzak dağıtımı, eğlence programları ve temel ihtiyaç malzemeleri temini gerçekleştirildi. Bunlar gibi birçok faaliyet gerçekleştiren Üniversitemiz, tarihimizin en acı dönemlerinden birini yaşadığımız süreçte tüm imkânlarını seferber ederek vatandaşlarımıza umut olmaya çalıştı ve çalışmaya devam etmektedir.

Unutmamalıyız ki ülkemiz, dünyanın en önemli deprem kuşaklarından biri üzerinde yer almaktadır. Bu durum, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemiz ve gelecekte de bu tür depremleri yaşayabileceğimiz ihtimalini göz ardı etmeden hazırlıklı olmamızı gerekli kılmaktadır.

Bizatihi yakın çevremizden vermiş olduğumuz kayıplar ile acıyı paylaştığımız bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremi yaşayan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 

Prof. Dr. İsmail Boz
Rektör


Fotoğraflar