Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2023

Gösterim: 62

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Dolayısıyla Mesajı

Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren, adını dünya tarihine yazdırmış büyük bir liderin, geçtiğimiz günlerde 100. yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde onu sevgiyle, saygıyla ve rahmetle anıyoruz.


Atatürk, saygın bir lider ve komutan olarak, ecdat yadigarı vatan topraklarının savunulmasında, milletimizin istiklale kavuşma mücadelesinde önderlik yapmış, bu topraklar üzerinde yaşayan tüm renkleri kaynaştırarak Cumhuriyetimizi inşa etmesini bilmiş, Türkiye’nin bağımsızlığı ülküsünü benimsemiş, sadece ülkemizin değil tüm dünyanın kabul ettiği dâhi bir devlet adamıdır.


10 Kasım’ları matem günleri olarak değil, Atatürk’ün manevi mirası olan aklın ve bilimin çizdiği yolda neler yaptığımızı sorguladığımız günler olarak idrak etmemiz gerekir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak biz de bu misyonla hareket ederek onun güvenine layık olacak şekilde ve yine onun açtığı yolda ilerleyerek bıraktığı emaneti daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.


Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyoruz. Ruhları şad olsun.

Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR
Rektör