Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2024

Gösterim: 30

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Başkanlığında Gerçekleştirilen Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 22. Üst Kurul Toplantısı’na Katıldı

Trakya Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Taşan, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Metin Aydoğdu ile Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Köksal ve TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Üniversitemizin de  üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) hakkında; “Türkiye'nin bilim diplomasisini en iyi şekilde yerine getiren kurumlarının başında üniversitelerimiz geliyor. Ülkemizin en önemli yumuşak güçleri arasında olan üniversitelerimiz uluslararası çevrelerde daha bilinir, görünür hale geldi. Bunu daha da artıracağız. TÜB, Yükseköğretim Kurulu olarak öncelik verdiğimiz temel konulardan uluslararasılaşmaya önemli katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Trakya Üniversiteler Birliği’nin, üniversitelerin bulundukları muhitin, ülke sınırlarının dışında bulunan üniversitelerle etkileşim içine girmesine en çok hizmet eden birliklerden biri olduğunu belirten Özvar, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna, Hırvatistan ve Sırbistan’daki üniversitelerle kurmuş oldukları başarılı ilişkilerden dolayı TÜB ve üye üniversitelerin rektörlerini tebrik etti. Özvar, “Biz Yükseköğretim Kurulu olarak Birlik üyesi üniversitelerimizin bilhassa Balkan coğrafyasındaki üniversitelerle daha sıkı iş birlikleri kurmalarını arzu ediyoruz. Başta sağlık olmak üzere, bilişim ve mühendislik alanında bu coğrafyanın önde gelen üniversiteleriyle iş birliği yapmalarını teşvik ediyoruz. Bundan sonra da Yükseköğretim Kurulu olarak sözünü ettiğim bu üç alanda üniversitelerimizin Balkan üniversiteleriyle olan iş birliğinin artırılması hususunda daha yakın temasların ve ortak çalışmaların ortaya konulması için her türlü idari ve kurumsal desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantı, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras’ın Trakya Üniversiteler Birliği’nin tanıtım sunumunu gerçekleştirmesinin ardından sona erdi.


Fotoğraflar