Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2023

Gösterim: 44

Rektörümüz Hanzala Çizimini Resmeden Sanatçı Emrah Ergen İle Birlikte Çalışmayı Yerinde İnceledi

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Üniversitemiz merkez yerleşkesindeki “Hanzala” görselini resmeden Sanatçı Emrah Ergen ile birlikte çalışmayı yerinde inceledi ve kendisine teşekkür etti. Sanatçıyla bir süre sohbet eden Rektörümüz, Filistin’deki işgal sona erene kadar, Filistin sorununu anlatan film gösterileri, konferanslar, bilimsel çalışmalar, sergiler, kermesler gibi öğrencilerimizin bilinçlenmelerine ve bu zulmün duyurulmasına yönelik faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail kuvvetlerinin katliamı karşısında vicdan sahibi tüm taraflar gibi BANÜ Ailesinin de Filistin halkının acısını paylaştığını, alınan 4 günlük ateşkes kararının mazlum Filistin halkı başta olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında ve dahi tüm dünyada kalıcı barış ve huzurun tesisi için bir başlangıç olmasını ümit ettiklerini dile getirdi. 

Dünyaya sırtını dönmüş, haksızlığa karşı duran, direnişin ve başkaldırışın sembolü olan Hanzala, Filistinli karikatürist Naci El-Ali tarafından Filistin halkının yaşadığı zorlukları ve acıları sembolize etmek amacıyla 1969 yılında çizildi. Ayakları çıplak, elbisesi yamalı ve sırtı dönük olan Hanzala, hep 10 yaşındadır. O, Filistin özgürlüğüne kavuşunca arkasını dönecek ve büyümeye başlayacaktır.


Fotoğraflar