Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2023

Haliç’te Cumhuriyetin 100. Yılı İçin Su Altı Dalışı Yapıldı

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Üniversitemiz, Bağcılar Belediyesi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ortaklığında "100. Yıl Cumhuriyet Dalışı" gerçekleştirildi. Balat’taki Deniz Liman Şube Müdürlüğü önünde gerçekleşen dalışa; Üniversitemiz Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) bröveli dalgıçlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları katıldı.

100. Yıl Cumhuriyet Dalışı etkinliğinde dalgıçlara; görme, işitme, süreğen, bedensel ve zihinsel engellilerden oluşan ve paydaşı olduğumuz Bağcılar Belediyesi su altı ve üstü engelli dalış kulübü öğrencilerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik grup eşlik etti.

Dalgıç polislerle birlikte 5 metre derinliğe dalan ve yaklaşık 100 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrağını açan engelli öğrenciler ve uzman dalgıçlar, alanda bulunan vatandaşlar tarafından coşkuyla alkışlandı.
Engelli dalgıçlarımızın dünya genelinde örneği olmayan bu başarısı için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yapılacak.