Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2023

Gösterim: 1774

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Töreni Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda Düzenlendi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yılında tüm yurtta olduğu gibi Bandırma’da da anma töreni düzenlendi. 

Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Birol Şahin, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğ. Gen. Levent Eğren, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Cumhuriyet Başsavcı Vekili Baray Tütüncü,  Bandırma Adalet Komisyonu Başkan Vekili Esra Küçüktamer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri ile vatandaşlar katılım gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk heykeline çelenklerinin sunulmasından sonra saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu ve tüm yurtta olduğu gibi Bandırma halkı da atanın huzurunda 2 dakika saygı duruşunda bulundu.  Anma töreninde Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Resul Yavuz, günün anlam ve önemi belirten bir konuşma gerçekleştirdi. 

Tören sonrasında ilçe protokolü Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk’ü anma programına katılım sağladı.

 


Fotoğraflar