Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2022

Üniversitemizde Afet Farkındalık Eğitimi Semineri ve Acil Durum Tatbikatları Düzenleniyor

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğümüz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız, İlkyardım, Arama ve Kurtarma Topluluğumuz (İYAK) ile Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, afetlere dirençli toplum oluşturma ve bütünleşik afet yönetimi anlayışına uygun olarak Üniversitemizde eğitim ve tatbikatlar gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda ilk olarak 6 Aralık Salı günü saat 10.30’da Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’muzda “Afet Farkındalık Eğitimi” konulu bir seminer düzenlenecektir. Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Farkındalık Eğitmeni Uğur Saran tarafından verilecek seminerin ardından eğitimlerin pratiğe dönüştürülmesi, risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması hedefleriyle “2022 AFAD Tatbikat Yılı’’ çerçevesinde "Deprem Anı (Çök-Kapan-Tutun), Tahliye, Toplanma Alanı Uygulaması" ile ‘'Acil Durum'' tatbikatları gerçekleştirilecektir. 11.00-12.00 saatleri arasında Merkez Yerleşkemiz Rektörlük binası önündeki Acil Toplanma Alanında toplanmak üzere tatbikat alarmı çalacaktır. Tatbikat nedeniyle 6 Aralık Salı günü Rektörlük önündeki otoparklara araç parkı yapılmaması ve tüm personelimiz ile öğrencilerimizin eğitim ve tatbikatlara katılması önemle rica olunur.