Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021

Gösterim: 220

Üniversitemiz Tarafından Türkiye’nin Görsel Sanatlar Alanında İlk Online Bienali Düzenleniyor

Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz tarafından “Görsel Sanatlar” temasıyla gerçekleştirilecek olan “1. Uluslararası Görsel Sanatlar Bienali”, Türkiye’nin görsel sanatlar alanında ilk online bienali olarak 17-24 Nisan 2021 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Türkiye’de görsel sanatlar alanında gerçekleşen ilk online bienal, yine Türkiye’de bir üniversitenin düzenlemiş olduğu ilk online bienal ve Balıkesir’in ilk bienali olma özelliklerine sahip olan, uluslararası üne sahip jüri üyelerinin seçeceği eserlerin sergileneceği “1. Uluslararası Görsel Sanatlar Bienali” bir hafta süreyle ziyarete açık kalacak. Mimarlık ve Tasarım Fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Ersan Sarıkahya küratörlüğündeki Bienalde sergilenecek eserleri, Türkiye ve Balkanlar’dan çok seçkin isimlerin yer aldığı 9 kişilik jüri belirleyecek.


Bienalin gerçekleşmesi noktasında en büyük desteği sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Üniversite olarak şehrimize her boyutuyla katkı vermeye gayret ediyoruz. Üniversitemizin birçok fakültesinin ve uygulama ve araştırma merkezlerinin şehrin gelişimine ve imajına katkı sağlayacak çalışmaları mevcut. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak kentimizin ve bölgemizin kültür-sanat hayatına Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz üzerinden katkı sağlamayı önemsiyoruz ve bu doğrultuda çalışmalara başladık. Bu bağlamda ilk çalışmamız Türkiye’nin görsel sanatlar alanında ilk online Bienali olma özelliğini taşıyan ‘1. Uluslararası Görsel Sanatlar Bienali’ olmuştur. Aynı zamanda Balıkesir tarihinde yapılan ilk Bienal olması da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Bilindiği gibi bienaller yılaşırı düzenlenen üst düzey sanatsal faaliyetlerdir. Üniversite olarak hedeflerimizden biri de bu Bienali gelecek yıllarda bir kültür, bir sanat festivaline dönüştürerek kentimizin kültür-sanat hayatına büyük bir katkı sağlamaktır. Mimarlık ve Tasarım Fakültemizde akademik personel sayımız arttıkça, 1. Uluslararası Görsel Sanatlar Bienali gibi üst düzey kültür-sanat etkinliklerinin sayısı da artacak ve böylece kentimizin gelişimi ve marka değerine daha büyük katkılar sunmuş olacağız.” dedi.


Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyemiz ve 1. Uluslararası Görsel Sanatlar Bienali Küratörü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yılmaz da, Koronavirüs salgını nedeniyle online yapmak zorunda kaldıkları bu ilk Bienali kavramsal bir çerçeveye oturtmadan daha geniş bir tema oluşturduklarını belirterek, “Sanatın insan duygularını ve becerilerini açığa çıkarmaya yardımcı olan çeşitli biçimleri vardır. Bunların en önemlilerinin başında görsel sanatlar gelmektedir. Görsel sanatlar sahip olduğumuz değerlerin kültürel ve sanatsal zenginliklerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarılması ile gerçekleşir. Bu amaç doğrultusunda Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz olarak temayı görsel sanatlar şeklinde belirledik. İki yıl sonra ikincisini gerçekleştireceğimiz bienalin de belirli bir teması olacak. Prof. Güler Ertan, Prof. Emre İkizler, Prof. Emre Kılıç, Prof. Fehim Huskovic, Prof. Meltem Katrancı Demirci, Prof. Melihat Tüzün, Prof. Selahattin Ganiz, Prof. Velislav Minekov, Prof. Valeri Chakalov gibi hepsi kendi alanlarında ulusal ve uluslararası tanınırlığa sahip hocalarımızın jüri üyeliğini yapacağı ilk Bienale tüm üniversitelerden akademisyenler ve sanat öğrencilerinin yanı sıra bölgemiz sanatçılarının da katılımını bekliyoruz. Bienalin gerçekleşmesi noktasında verdiği destekler için Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e Mimarlık ve Tasarım Fakültesi adına çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.


17-24 Nisan 2021 tarihleri arasında online gerçekleşecek olan “1. Uluslararası Görsel Sanatlar Bienali” için son başvuru tarihi 1 Mart 2021. 22 Mart 2021 tarihinde kabul edilen eserlerin ilan edileceği Bienal ile ilgili ayrıntılı bilgiye Üniversitemizin web adresi https://www.bandirma.edu.tr üzerinden ulaşılabilmektedir.


Fotoğraflar