Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022

Gösterim: 319

Üniversitemizde Sağlık Hukuku Sempozyumu Düzenlendi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından sağlık alanındaki hukuki konuları ele almak üzere “Sağlık Hukuku Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyuma Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Celalettin Yanık ve Prof. Dr. Alpaslan Serel, Bandırma Belediye Başkan Vekili Adil Levent Coşkun, Tıp Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Nureddin Cengiz, il ve ilçe protokolü, sağlık ve hukuk sektöründen temsilciler, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz yoğun katılım gösterdi. 

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda gerçekleşen, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan sempozyumda açış konuşmasını sempozyum eş başkanı Doç. Dr. Aykut Başer gerçekleştirdi. Sonrasında Tıp Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Nureddin Cengiz’in konuşmalarıyla devam eden açılış bölümünde son konuşmayı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık gerçekleştirdi. 

Üç oturum şeklinde gerçekleşen sempozyumda “Sağlık Hukukunda Tazminat, Sorumluluk ve Kişisel Veriler” başlıklı ilk oturumun başkanlığını Balıkesir Barosu Başkanı Av. Erol Kayabay üstlenirken, Prof. Dr. Ertan DEMİRKAPI, Prof. Dr. Pervin SOMER, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Burak BURTAN ve Av. Sunay AKYILDIZ konuyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. 
Özel Bandırma Royal Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Ercan Sevinç başkanlığında “Sağlık Hukuku Uygulamalarında Rücu Kavramı ve Hekimlerin/Hastane İdarecilerinin Cezai/Hukuki Sorumluluğu” başlığıyla gerçekleşen ikinci oturumda ise Dr. Öğr. Üyesi Özge SIRMA GEZER, Dr. Av. E. Neval YILMAZ, Dr. Av. Y. Gökhan DOĞRAMACI, Av. Arb. Şebnem AKÇINAR, Av. Arb. Cahid DOĞAN konuyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. 
Oturum başkanlığını Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kadir Serkan Keskin’in üstlendiği “Sağlık Hukukunda Özel Durumlar” başlığıyla gerçekleşen üçüncü ve son oturum ise Dr. Öğr. Üyesi Hülya YILMAZ BAŞER, Av. Berkay ALINMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Ufuk AKIN, Dr. Öğr. Üyesi Engin AYDIN, Uzm. Dr. Ayşen TİL’in gerçekleştirdiği sunumlar ile tamamlandı. 
Büyük bir başarıyla gerçekleşen sempozyumumuz, oturum başkan ve konuşmacılarına plaket ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve tüm katılımcılar ile birlikte aile fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.