Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2022

Gösterim: 308

Üniversitemizde “Akademik Başarı Ödül Töreni” Düzenlendi

Üniversitemizin bu yıl ikincisini düzenlediği “Akademik Başarı Ödül Töreni” Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ve akademik personelimiz katıldı. 
Akademik kariyerinde başarılar gösteren akademik personelimizin ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen törende “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Ödülü”, “Dünya Bilim İnsanları Ödülü (AD Scientific Index)”, “Akademik Başarı Ödülü (BANÜ-WOS)”, “Akademik Teşvik Ödülü”, “Akademik Birim Performans Ödülü”, “Proje Ödülü” ve “Patent Ödülü” olmak üzere 7 ayrı kategori belirlenerek ödül almaya hak kazanan akademisyenlerimize ödülleri takdim edildi. 
Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in yapmış olduğu konuşmayla başlayan törende, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz, aynı zamanda Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Elen tasarlamış olduğu BANÜ-WOS programının tanıtım ve sunumunu gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Öğretim elemanlarının binişleri ile katıldığı törende ödül almaya hak kazanan akademisyenlerimize ödülleri Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından takdim edilirken “Dünya Bilim İnsanları Ödülü (AD Scientific Index)” sıralamasında yer alan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e ödülünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel takdim etti. 
Akademisyenlerimizin bireysel olarak almış oldukları ödüllerin yanı sıra başarılı fakülte ve meslek yüksekokullarımız da ödüllendirildi. BANÜ-WOS puanlama sistemine göre Üniversitemizdeki en başarılı fakültemiz 2991 puanla “Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi”, en başarılı meslek yüksekokulumuz 383 puanla “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” oldu. Akademik teşvik ödeneğinden yararlanan en başarılı fakültemiz “Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi” olurken, en başarılı meslek yüksekokulumuz “Erdek Meslek Yüksekokulu” oldu. Toplam yayın sayısına göre en başarılı fakültemiz “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi”, en başarılı meslek yüksekokulumuz da “Erdek Meslek Yüksekokulu” oldu. Toplam yayın sayısına göre en başarılı fakültemiz “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi”, en başarılı meslek yüksekokulumuz ise “Bandırma Meslek Yüksekokulu” oldu. Ve son olarak yayın oranına göre en başarılı fakültemiz “Sağlık Bilimleri Fakültesi”, en başarılı meslek yüksekokulumuz ise “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” oldu. Ödüller fakülte dekanlarımıza ve meslek yüksekokulu müdürlerimize takdim edildi. 
Akademisyenlerimizin elde etmiş olduğu başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, proje sayılarımızın istenilen seviyeye ulaşmadığını belirterek bu konuda daha çok çalışma yapılmasını istediğini ifade etti. 
Büyük bir coşkuyla gerçekleşen tören, ödül alan akademisyenlerimizin aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.


Fotoğraflar