Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2022

Gösterim: 231

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Bandırma Kişisel Gelişim Zirvesi Düzenlendi

Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BKM Mutfak Oyuncusu Safa Sarı, Turkcell Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü İsmail Özbayraktar, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Faiik Demir, Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı ve Yazar Said Ercan, Eğitimci, Girişimci ve Montesorri Uzmanı Leyla Öztürk ile Klinik Psikolog ve Yazar Mehmet Şakiroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Bandırma Kişisel Gelişim Zirvesi” düzenlendi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ve çok sayıda öğrenci katıldı.  
Oldukça yoğun katılımın olduğu programda sahneye ilk olarak BKM Mutfak Oyuncusu Safa Sarı çıktı. Kendisinden ve öğrenim hayatından bahsederek konuşmasına başlayan Sarı, oyunculuğa nasıl başladığını, BKM’ye nasıl seçildiğini samimi bir dille anlattı. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Safa Sarı, öğrencilere sevdikleri işi yapmalarını tavsiye etti ve yaptığı sanatçı taklitleri ile keyifli anlar yaşattı.  
Sahneye daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz çıktı. Öğrenim hayatını anlatan Yılmaz, çok farklı hayalleri olduğunu; ancak hayatının çok farklı yönlere gittiğini söyledi.  Belediye başkanı olmasının yanı sıra pek çok farklı kurumda da başkanlık görevlerinin olduğunu söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz hayatı gözlem yapmanın öneminden bahsederek öğrencilere de aynı şeyi yapmalarını tavsiye etti.
Sahnede yer alan üçüncü isim Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı ve Yazar Said Ercan oldu.  Kendisinden bahsederek başladığı konuşmasında Youtube videolarını anlattı, tüketim çağında olduğumuz bir dönemde en önemli şeyin psikolojinin yüksek tutulması olduğunu ifade ederek üretimin önemine vurgu yaptı. 
Turkcell Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü İsmail Özbayraktar ise sahne alarak yapmış oluğu konuşmasında hayata değer katmak ve daha somut şeyler ortaya koymak için yapılması gerekenlerden bahsetti. Sürdürülebilirliğin nasıl bir şekilde yapılabileceğini anlatırken planlı ve sistemli olarak yaşamanın hayatı kolaylaştırdığını ifade etti.
Özbayraktar’dan sonra kürsüye Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Faik Demir geldi. İlk iş teklifini Erdek’te aldığını; ancak kendi idealleriyle uyuşmadığı için çok güzel bir fırsat olsa bile bu teklifi reddettiğini anlatan Demir, insanın sevdiği işi yapması gerektiğinin altını çizerek öğrencilere yapmaktan keyif aldıkları hobiler edinmelerini de tavsiye etti. 
Daha sonra Klinik Psikolog ve Yazar Mehmet Şakiroğlu sahneye çıktı. Yeni yazdığı kitaptan bahseden Şakiroğlu “Teknoloji ve Bağımlılık”, “Psikolojik Sağlığımıza Tehditler”, “Psikolojik Sağlığımızı Nasıl Koruruz” konularını anlattı ve bir teknoloji bağımlılık testi yaptı. Anektotlarını anlatarak öğrencilere bazı tavsiyeler verdi. 
Sahneye son olarak Eğitimci, Girişimci, Montessori Uzmanı Leyla Öztürk çıkarak önce kendi hayat hikayesinden bahsetti. Dil eğitiminin hayatına nasıl bir katkı sunduğundan bahsederek Montessori eğitiminin nasıl bir etki yaptığını anlattı.  
Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen “Bandırma Kişisel Gelişim Zirvesi” konuşmacılara hediye takdimi ve fotoğraf çekimleriyle son buldu.


Fotoğraflar