Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2020

Gösterim: 307

ÜNİVERSİTEMİZDEN 4 PROJE TEKNOFEST 2020’DE YARIŞMAK ÜZERE ÖN KABUL AŞAMASINI GEÇTİ

Üniversitemiz, Türkiye’de teknoloji alanında her yıl düzenlenen ve bu yıl Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2020’de 4 takım ve 4 projeyle yarışmaya hazırlanıyor. Ön kabul aşamalarından geçen “Nova Rocket Team”, “Supernova Rocket Team”, “Gönen Teknoloji Takımı” ve “BASAT Takımı”, diğer aşamaları da geçerek 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak olan yarışmada yerini alabilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Teknofest 2020’de yarışmak üzere iki farklı kategoride hazırlanan iki takımımız Havacılık ve Uzay Topluluğu öğrencilerinden oluşuyor. Roket yarışması kapsamında Alçak İrtifa (1500 metre) Roket yarışmasında, danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Onursal Çetin’in yaptığı “Nova Rocket Team”, Orta İrtifa (3000 metre) Roket yarışmasında, danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Adem Dalcalı’nın yaptığı “Süpernova Rocket Team”, Üniversitemizi temsil edecekler. Projeye Eylül 2019’da, Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi merkezi derslikte kurulan roket atölyesinde başlayan ve sonrasında salgın nedeniyle 2 hafta süreyle çalışmalarını evlerinden sürdüren takımlarımız, yarışmanın ‘Ön Tasarım’ aşamasını başarı ile geçtiler. Alçak İrtifa kategorisinde “Nova Rocket Team” toplam 177 takımdan, Ön Tasarım Rapor aşamasını geçen 127 takım içerisinde yer aldı. Orta İrtifa kategorisinde ise “Supernova Rocket Team” toplam 158 takım içerisinde, Ön Tasarım Rapor aşamasını geçen 103 takımdan biri oldu.

Gönen Meslek Yüksek Okulu’muz “Gönen Teknoloji Takımı (GTT)” da ‘Robotik’, ‘Derin Öğrenme’, ‘Tarım Teknolojileri’ gibi alanlarda kendilerini geliştirmek isteyen öğrenci ve akademisyenler tarafından kuruldu. Daha önce İTÜRO 2020, Trakya Üniversitesi Robotrak-20 gibi yarışmalara robotik kategorilerinde başvurular yapan takımımız, şimdi de Teknofest 2020’de Tarım Teknolojileri kategorisinde yarışmak üzere, ülkemiz ve dünya süt endüstrisinde ciddi kayıplara yol açan Mastit hastalığı teşhisinde kullanılabilecek kızılötesi sensör geliştirme projesi hazırladı. “Gönen Teknoloji Takımı”mız, hazırlamış olduğu proje raporu ile ön değerlendirme sonucu 85 puan alarak bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazandı.

Teknofest 2020’ye katılacak olan bir diğer takımımız da, danışmanlığını Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Nuri Seyman’ın yaptığı, yüksek lisans ve lisans öğrencilerimizin oluşturduğu “BASAT Takımı”mızdır. Eylül 2020’de gerçekleştirilecek Teknofest kapsamında bu yıl 5.si gerçekleştirilecek olan TURKSAT Model Uydu yarışmasında Üniversitemizi temsil edecektir. Aktif iniş sistemi ve video aktarımı alanında yarışacak olan takımımız, proje planı ve organizasyonu şeması raporu (POR) ve ön tasarım inceleme (PDR) raporlarını başarılı bir şekilde sunmuş olup proje tasarımlarına devam etmektedir.

İçinde bulunduğumuz zor koşullara rağmen 1 Haziran 2020 tarihinde teslim edecekleri Kritik Tasarım Raporu için çalışmalarını büyük bir azimle evlerinden devam ettiren teknoloji takımlarımıza başarılar diliyor ve 4 takımımızın da Teknofest 2020’de dereceye girmesini temenni ediyoruz.