Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2021

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 18. Üst Kurul Toplantısı Kırklareli Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 18. Üst Kurul Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Kırklareli Üniversitesi Rektörü ve Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Atalay, Namık Kemal Üniversitesi Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Moralar ile Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe’ nin katılımıyla, Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantı öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Trakya Üniversiteler Birliği’ne üye üniversitelerin rektörleriyle birlikte, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü makamında ziyaret etti ve yeniden rektör olarak atanmasından dolayı kendisini tebrik ederek yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretin ardından Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu Salonuna geçilerek TÜB 18. Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 17. Üst Kurul Toplantı kararları ve Trakya Üniversiteler Birliği’nin geçmiş 1 yıllık çalışmaları değerlendirilerek 2021 yılında yapılacak etkinliklerin nihai karara bağlanması ve yapılacak ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 2021 yılı içerisinde Trakya Üniversiteler Birliği’ne üye üniversitelerin iş birliği ile, şartlara bağlı olmak üzere, çevrimiçi ya da yüz yüze olmak üzere ortak 28 farklı etkinlik ve toplantı düzenlenmesine karar verildi. Ayrıca birlik üyesi üniversitelerin, yapılacak ortak çalışmalarla bölgeye ve öğrencilerine katkı sağlayacak adımlar atması hususunda planlamalar gerçekleştirildi.