Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2022

Gösterim: 445

Rektörümüz Bandırma’da Düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Anma Programlarına Katıldı

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde Bandırma Kaymakamlığı himayelerinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilk tören Bandırma Şehitliği’nde gerçekleşti. Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in katıldığı törene Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkan Vekili İsmail Ay, Başsavcı Vekili Baray Tütüncü, Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mahir Mavi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri, gazi ve şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı. Bandırma Şehitliği’nde gerçekleşen programda şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunularak şehit mezarlarına çiçekler bırakıldı.
Şehitlikteki törenin ardından, Üniversitemiz tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Milli İrade Uğruna Türkiye Aşkına” konulu fotoğraf sergisinin açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal ve ilçe protokolünün kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında düzenlenen gündüz programları Eski Garaj Camii’nde gerçekleşen Mevlid-i Şerif ve hatim duası ile sona erdi. 
Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı kapsamında Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda akşam gerçekleşen demokrasi nöbetine de katıldı. Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda sinevizyon gösterisi, günün anlam ve önemine binaen konuşmalar, mehteran konseri ve kahramanlık türküleri dinletisi gerçekleşti. Programda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Bahtiyar Aslan da “15 Temmuz ve Mankurtlar” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programları 00.13’te selâların okunmasıyla son buldu.