Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2019

Gösterim: 560

Erasmus+ ve Mevlana Programları ile Lisansüstü Öğrenim Adayları İçin Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (Ocak 2020 Dönemi)

Erasmus ve Mevlana Programlarına başvuru yapmak isteyen Üniversitemiz öğrencilerine ve Üniversitemize bağlı enstitülerde lisansüstü öğrenim görmek isteyen yönelik olarak Yabancı Dil Seviye Tespit ve Dil Belgelendirme Sınavı açılacaktır.

Sınavın amacı, A) Erasmus+ ile Mevlana programlarına başvuru yapmak isteyen önlisans, lisan ve lisansüstü öğrencilerin B) Üniversitemize bağlı enstitülerde lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların dil seviyelerini belirleyerek bunu belgelendirmektir.

Yapılacak olan başvurularsadece yabancı dil sınavı içindir. Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği ve Mevlana Değişim Programı başvuru şart ve tarihleri Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından ilan edilmektedir.

Seviye tespit sınavı yılda iki kez yapılmakta olup her, yabancı dil sınavından sonra Erasmus+ ve Mevlana programlarına kabul olacağı veya öğrenci kabul edileceği anlamına gelmemektedir. Lisansüstü programlara başvuru yapmak isteyen öğrenciler, ihtiyaç duydukları bilgiler için ilgili enstitüye danışabilirler.

Sınav; en az orta ve üst düzey (CEFR B2 ve C1) seviyede yapılmaktadır. Erasmus+ ve Mevlana Programları kapsamında, öğrencilerin bir başka ülkede dersleri İngilizce olarak almaları hedeflendiğinden bu programlara katılacak öğrencilerin yeterli dil seviyesine sahip olmaları gerekmektedir. Sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sınavda 55 ve üzeri alan öğrencilerin sınav sonuçları 2 yıl süreyle geçerlidir.

Sınav İçeriği: Sınavda; dilbilgisi, kelime bilgisi, okuma, dinleme ve kompozisyon becerilerini ölçmeye yönelik sorular yer almaktadır.

Başvuru Tarihleri 16 – 27 Aralık 2019

Başvuru Şekli Online kayıt

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFRnIkzXOM8yg08NMtn0SAtD1a3C9hUBdf9YohwyizswkXgw/viewform

Sınav Tarihi Sınav Saati Sınav Yeri Sınav Sonuçları

8 Ocak 2020, Çarşamba
10.30
Merkez Kampüs
Sınav sonuçları Yüksekokulumuz web adresinde ilan edilecek ve ilgili birime gönderilecektir.

NOT: Öğrenciler sınav salonlarına cep telefonu ile giremezler.

İletişim

Erasmus Programı detayları içinhttp://erasmus.bandirma.edu.tr/tr

Mevlana Programı detayları için; http://mevlana.bandirma.edu.tr/tr  -  mevlana@bandirma.edu.tr

Yabancı Dil sınavı ile ilgili olarakydyo@bandirma.edu.tr